De perfecte bh vinden ♥ Grote BH & lingerie blunders ♥ 2018

De perfecte bh vinden. Het blijft een strijd, zo kan iedere vrouw je wel vertellen. Toch is het voor je zelfverzekerdheid én de gezondheid van je boezem bijzonder van belang dat je er de tijd voor neemt om een goede bh te vinden. Maar omdat er genoeg vrouwen zijn die steeds weer die bh blunders begaan en er maar niet van willen leren, zetten we ze hier nog even voor je op een rij.

 

1: De cupmaat leidt je de verkeerde kant op

 

Hoe gek het ook mag klinken, ga nooit op beha jacht, met je focus puur en alleen op je cupmaat. Deze zijn namelijk nooit helemaal hetzelfde. Dit verschilt namelijk per merk. Laat je dus ten alle tijden opmeten, voor je een bh aan gaat schaffen en ga er niet klakkeloos van uit dat je die cup wel past, omdat je andere bh ook dezelfde cupmaat heeft. Laat de focus op die cupmaat gewoon los en richt je op een bh die je gewoon goed zit, dan zal je met een tevreden gevoel de lingeriezaak verlaten.

 

2: Een te kleine cupmaat en een te grote omtrek

 

Het is soms ook zo, om nog even op het eerste punt door te gaan, dat vrouwen zich vastklampen aan hun cupmaat, alsof die nooit zal veranderen. Hierdoor komt het dus regelmatig voor dat er dames zijn met een te kleine cup om hun buste te ondersteunen. En omdat ze zich hier zo aan vasthouden, kiezen ze niet voor de juiste maat en correcte omtrek. Dames die bijvoorbeeld een 80C dragen, maar een omtrek van 70 nodig hebben, zouden bij andere merken ineens naar een 70E moeten kijken. Dat is dan ook der eden waarom experts aanraden om een grotere maat te nemen, simpelweg omdat je bh dan veel beter zal zitten.

 

3: De bh in het laatste haakje kunnen sluiten

 

Als je een goede maat voor je bh vast wilt stellen, moet je altijd naar het eerste haakje kijken en nooit en te nimmer naar de laatste. Nadat je een bh vaak gedragen hebt, kan hij tot wel zeven centimeter uitrekken. En dan wil je op de andere haakjes terug kunnen vallen om je bh wat strakker te zetten. Dus let daar goed op, zodat je niet weer naar de winkel moet voor een andere bustehouder.

 

4: De sluiting mag niet te hoog kruipen

 

Kijkend naar het bandje op de rug, is er een goudenregel waar je je aan moet houden. Dit bandje mag namelijk nooit hoger kruipen dan de beugels. Mocht dit wel het geval zijn, is het antwoord simpel: Je hebt een verkeerde maat BH aan.

 

5: Mikken op voorgevormde Bh’s

 

Heb je stevige borsten die goed hoog zitten? Dan heb je geluk en kun je een BH met voorgevormde cups aanschaffen. Helaas, lang niet iedere vrouw heeft deze mazzel. Borsten zijn van nature eerder kegelvormig in plaats van rond, waardoor ze in een voorgevormd exemplaar teveel borst aan de bovenkant uit hebben steken, wat alles behalve mooi is om naar te kijken en ook nog eens bijzonder ongemakkelijk zit. Een gewone beugel beha heeft naden die op een veel natuurlijke wijze om je borsten zullen vormen, waardoor je ze niet in zo’n mal hoeft te drukken om maar aan een modebeeld mee te kunnen doen.

 

6: 2 dagen achter elkaar dezelfde bh aandoen

 

Nog een fout die vrouwen maken is een bh twee dagen achter elkaar dragen. Natuurlijk, hij zal wel heel lekker zitten en je zou hem het liefst uitwassen en meteen weer om gaan doen. Maar het feit is dat de elastiek door het vaak achter elkaar dragen overbelast raakt. Het is dus verstandig om iedere dag te wisselen. Sommige vrouwen laten – net als met eieren – hun BH wel eens “schrikken” met ijskoud water.

 

7: Je BH wassen in Woolite

 

We hebben het net over water en daar sluit dit punt feilloos bij aan. Mocht jij je sexy ondergoed in Woolite wassen, dan is het beter om een ander wasmiddel te nemen. Woolite is namelijk bijzonder geschikt voor wollen producten (de naam zegt het eigenlijk al) en om die te verzachten. En het heeft een negatief effect op het elastiek van je BH. En aangezien je die zo lang als mogelijk goed wilt houden, zou het gebruik van een ander wasmiddel een goed idee zijn.

 

8: Een BH dragen tot hij uit elkaar valt

 

Helaas, zelfs BH’s en lingerie hebben een houdbaarheidsdatum. Ja, ook als je er uitermate goed voor zorgt. De gemiddelde BH, goed onderhouden, heeft volgens lingerie experts een “levensduur” van 8 maanden. Niet langer. Na die periode is het elastiek al flink uitgerekt, waardoor je optimale steun wel kunt vergeten. Dat is dan ook de reden waarom iedere vrouw een stuk of 7 BH’s in de kast moet hebben liggen, om vaak af te kunnen wisselen om zo langer met de bh’s te kunnen doen.

 

Ga dus niet langer “even snel” een BH kopen, maar neem er alle tijd voor. Neem geen genoegen met een redelijk zittende bustehouder, maar ga voor perfectie. Daar hebben je borsten pas echt wat aan.

Steeds weer die lingerie blunders ♥ Lingerie blunders

Aaliyah Lingerieset

€ 39,95

Voor 22:30 uur besteld, maandag in huis
Zaira Lingerie Set

€ 39,95

Voor 22:30 uur besteld, maandag in huis
Rebecca Lingerie Set

€ 29,95

Voor 22:30 uur besteld, maandag in huis
Lauren Lingerie Set

€ 29,95

Voor 22:30 uur besteld, maandag in huis