Dé perfecte bikini ♥ Welke bikini past het beste? ♥ Bikini's

Het weer in België en Nederland zit vaak wel wat tegen, maar de zomer is toch echt in aantocht. Stukje bij beetje verdwijnen de winterkilo’s van onze heupen (we doen althans een verwoede poging). Het enige wat we nog moeten hebben, is een mooie bikini. En niet zomaar eentje, nee, dé perfecte bikini natuurlijk.

Misschien ben jij wel helemaal niet blij met een te groot achterwerk, om nog maar te zwijgen van die “lovehandles” die als een plaag over de rand van je eens zo perfect zittende favoriete broek hangen. En misschien probeer jij – net als vele andere vrouwen – wanhopig en tevergeefs je AA cup op een volle B cup te laten lijken. Je mag er dan niet blij mee zijn, en dat is te begrijpen, maar toch is het van belang dat je bij het kopen van een bikini rekening houdt met je figuur. Als je weet wat de sterke en minder sterke punten van je lichaam zijn, kun je daar een perfecte bikini voor uitkiezen. Eentje die naadloos bij je lichaam aansluit. Denk eraan dat je vooral eerlijk tegenover jezelf bent als je in de winkel bent. Die bikini kan wel heel leuk zijn, maar niet passen is nou eenmaal niet passen. Een broekje wat bijvoorbeeld te strak zit, staat niet mooi of sexy, maar is eerder ordinair te noemen. En je borsten worden ook echt niet groter als je de cupmaat koopt die je eigenlijk hebben wilde. Maar dan blijft nog steeds de vraag, welke bikini past dan wél bij jouw figuur?

 

Bikini: Borsten die te klein zijn


Als je borsten in jouw ogen te klein zijn, bestaan er bikini’s met push-up pads.  Deze push-up pads zijn vaak uitneembaar en ze zorgen ervoor dat je borsten net dat beetje  voller of groter als anders lijken. Maar doe niet te gek, je wilt uiteraard wel dat het realistisch en natuurlijk overkomt. De meeste bikini’s hebben daarom ook maar en klein beetje opvulling. Je kunt het beste voor een triangeltopje kiezen, waarvan de cups opzij te schuiven zijn. Als je borsten een beetje uit elkaar staan, dan lijken ze namelijk groter als anders. Het helpt daarnaast ook om een top te kiezen met een drukke print of mooie versieringen eraan.

 

Bikini: Grotere borsten, goede ondersteuning


Heb je grotere borsten, dan hebben deze ook goede ondersteuning nodig. En dus ook op het strand tijdens het dragen van een bikini. Daarom is het goed een beugelbikini te kiezen, die de borsten voor een groot deel zal bedekken, waardoor je borsten een beetje kleiner zullen lijken. Je kunt ook voor een halterbikini kiezen, als de stof maar stevig genoeg is. De triangeltop is in dit geval geen goed plan. Je borsten zullen in een triangeltopje gaan hangen, doordat de stof te slap is. Helaas, de bikini’s die voor vrouwen met grotere borsten geschikt zijn, zijn meestal ook duurder. De prijs is hoger, omdat de stof van deze bikinitopjes sterker, steviger moet zijn. Maar het is het geld dan ook meer dan waard, want hij zal goed bij je lichaam aansluiten en de ondersteuning geven die je borsten nou eenmaal nodig zijn.

 

Bikini: Brede heupen, geen brede band 


Als je brede heupen hebt, helpt een bikinibroekje met touwtjes in plaats van een brede band je om je heupen minder breed te doen lijken. Ontloop broekjes met veel stof, ook al krijg je hierdoor het idee dat je jouw brede heupen erin verstoppen kunt. Het is een feit; hoe meer stof, hoe breder je heupen zullen lijken. In plaats daarvan kun je de aandacht van mensen beter naar een andere plek leiden, door bijvoorbeeld een opvallende top te dragen.

 

Bikini: Vollere billen


Volle billen, in principe niet iets om over te klagen. Maar aan zee, op het strand, krijg je misschien een ongemakkelijk gevoel als je billen steeds onder je broekje vandaan komen. En dat is heel goed te begrijpen. Daarom kun je in het geval van vollere billen het beste voor een hipster of een short kiezen, die je volle billen zullen bedekken. Of kies anders voor een pareo die helemaal bij je bikini past, dat is deze zomer namelijk weer helemaal in.

 

Bikini: Een beetje een buikje 


Vrouwen met een buikje vinden het waarschijnlijk helemaal niet fijn op al te veel op te vallen als ze in een bikini rondlopen. Daarom is het misschien verstandig om in plaats van een bikini een badpak aan te schaffen. Dat klinkt in eerste instantie natuurlijk lang niet zo sexy, naar de badpakken van tegenwoordig zijn ontzettend leuk! Ook zou je voor een corrigerend badpak kunnen gaan. Maar ook aan tankini behoort tot de mogelijkheden. Dan heb je niet alleen een bikini, maar is je buikje ook nog eens bedekt! En zoals al eerder genoemd; een pareo, blouse of strandjurkje over de badkleding heen, kan gewoon weer deze zomer!

 

Bikini: Mager


Heb je wat minder vrouwelijke vormen en vind je jezelf eigenlijk te mager? Kies dan voor een bikinibroekje met pijpjes, hierdoor lijk je voller. Bij een recht figuur zonder rondingen kan ook een monokini goed staan. Bij deze combinatie tussen een bikini en een badpak wordt de aandacht naar het midden van je buik getrokken in plaats van naar je heupen en borsten.
Zijn jouw rondingen wat minder, of vind je jezelf gewoon mager, dan kun je boor een bikinibroekje met pijpjes kiezen. Hier lijk je namelijk voller door. Een recht figuur zonder rondingen komt ook in een monokini bijzonder goed tot zijn recht. Bij deze bikini/badpak combinatie wordt alle aandacht naar het midden van je buik getrokken en niet naar je borsten of heupen.

 

Kleurrijke bikini's


Niet alleen de vorm, maar ook de kleur van je bikini is van belang. Heeft je huid de hele winter lang geen zon gezien en is dit de eerste keer dat je melkflessen uit je spijkerbroek tevoorschijn komen? Vermijd dan een witte of zwarte bikini. Wit maakt je nog bleker dan je al bent en zwart steekt te veel af bij je huidskleur. Ook een gele bikini kun je beter laten hangen. Ga eerder voor zachte kleuren zoals roze of lichtblauw. Bruin kan ook prima. Heb je van jezelf een mooie bruine huid of heb je al wat uren in de zon liggen bakken? Dan staan zwart en wit juist wel heel goed. Op deze manier valt het extra op hoe bruin je bent.

Natuurlijk is de vorm van belang, maar ook de kleur van de bikini doet er heel erg toe. Want als je huid de hele winter geen zon gezien heeft, dan kun je beter een witte of een zwarte bikini vermijden. Wit maakt je erg witte benen alleen maar witeer en zwart steekt op zijn beurt weer veel te veel bij je huidskleur af. En ook die gele bikini die zo leuk lijkt, kun je beter laten hangen. In plaats daarvan kun je beter voor zachtere kleuren zoals lichtblauw en roze kiezen. Bruin is ook een goede kleur. Is je huid van zichzelf al mooi bruin, of heb je al een beetje bruin liggen bakken? Dan kunnen zwart en wit prima, die zullen je zelfs heel erg goed staan! Want op die manier valt het juist extra op hoe bruin je  eigenlijk al bent.

 

MAAR WAAR MOET JE NOG MEER OP LETTEN DAN?

 

  • Witte bikini’s kunnen doorschijnend zijn. Als je niet zeker weet of hij doorschijnt, maak hem thuis dan even nat en trek hem dan aan. Zo voorkom je een heleboel schaamte op het strand, omdat iedereen kan zien “wat je in huis hebt”.
  • Felle lichten van ene paskamer komen je misschien nog bleke huid niet ten goede. Gelukkig ben je niet de enige die daar last van heeft. Dus zet je over die angst heen en let niet zo op het beeld in de spiegel, maar op de pasvorm van de bikini, want dat lekkere kleurtje komt er deze zomer toch wel aan!
  • Moeite met kiezen? Koop dan meerdere bikini’s in plaats van één, als het budget het toelaat, uiteraard. Het kan geen kwaad om meerdere modellen mee naar huis te nemen. Let er wel op dat als je ze afwisselend draagt, je ook op verschillende plekken bruin zult worden, aangezien niet iedere bikini precies hetzelfde zit.